
Pittige Vleessalade
Ingredienten 
1 komkommer 
200 g rosbief of ham, in smalle repen 
1 rode ui, in smalle ringen 
1 rode peper, zonder zaadjes, in smalle reepjes 
2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries) 
75 g veldsla of gemengde sla 
voor de dressing: 
1 eetl ketjap manis 
1 eetl. honing 
3 eetl. witte wijn 
mespuntje cayennepeper of paprikapoeder
Bereiden: 
Was de komkommer, schil deze in de lengte in strepen met een dunschiller. 
Snijd er plakjes van 1/2 cm van en halveer deze. 
Meng ze met de rosbief/ham, uiringen, rode peper en de helft van de bieslook. 
Bereiden: 
Meng de ingrediƫnten voor de dressing. 
Verdeel de sla over 2 borden of een schaal. 
Schep de komkommer/vleessalade erop en sprenkel de dressing erover. 
Strooi de rest van de bieslook erover. 
TIP: 
Ook lekker is het om het vlees te vervangen door gerookte zalm
Neem in plaats van witte wijn in de dressing 1 eetlepel sesamolie en 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie.
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 reacties:
zo ff weer je salade meegenomen, krijg gasten morgen avond :)) doeiiii
Een reactie posten